2011 metai – balto, metalinio Triušio (Katino) metai (Violeta Liaugminienė)

Pagal kiniečių kalendorių šie metai vadinami katino, arba triušio metais. Legenda pasakoja, kad Buda pasikvietė pas save į svečius visus žvėris kurie tik norėjo ateiti. Kiekvienam iš atėjųsių Buda eilės tvarka dovanojo po vienerius valdymo metus.

Pirmoji atbėgo Žiurkė – jai atiteko pirmieji dvylikamečio ciklo valdymo metai. Ji buvo apdovanota už operatyvumą ir mokėjimą naudotis aplinkybėmis. Buivolas eilėje atsidūrė antras, šiek tiek nuo jo atsiliko tigras, kuriam atiteko treti metai. Tigras pradėjo ginčytis su Buivolu, kuris jų atbėgo pirmesnis (šis ginčas vyksta iki šiol), ir šio ginčo įkarštyje niekas nepastebėjo, kas atbėgo sekantis (ketvirtas) – Kiškis, Katinas, ar Triušis. Prabėgus daugybei metų yra neįmanoma nustatyti tiesą. Todėl daugybės rytiečių tautų nuomonės šiuo klausimu skiriasi.

Nors pagal rytiečių kalendorių Kaitino (Triušio) metai turėtų daugeliui nešti taiką, ramybę, pasižymėti kūrybiškumu, lengvu , gal net kiek neatsakingu gyvenimu, kai kurios planetų kombinacijos gali įnešti į įprastas rytietiškas charakteristikas nemažai įtampos ir netikėtumų.

Urano perėjimas į Avino ženklą

Metai pasižymės dviem svarbesniais įvykiais. Nuo kovo 13 dienos Uranas pereina į Avino ženklą. Įeidamas į Aviną, Uranas atidaro naują žmonijos vystymosi ciklą. Pasaulis pradeda dar sparčiau vystytis. Avinas – Zodiako pradžia. Tai ugninis, iniciatyvus, veiklus, nekantrus ir karingas ženklas.

Uranas atsakingas tiek su individualizmu, tiek su kolektyviniais projektais, nukreiptais į ateitį. Tai projektai, kuriuose individualumas yra pavaldus bendram tikslui. Šis tikslas gali būti tiek abstraktus, tiek fantastinis, tiek visiškai realus. Uranas siejamas su naujomis technologijomis, individualia ir kolektyvine kūryba. Tačiau tai retai būna meninė kūryba. Greičiau ši kūryba surišta su moksliniais atradimais ir išradimais. Uranas suteikia minties laisvę, originalumą ir nepriklausomybę tiek mintyse tiek poelgiuose. Uranas globoja lakūnus bandytojus, pionierius, geologus, sociologus, fantastus, astrologus, astronomus, teisių gynėjus, disidentus ir revoliucionierius. Visa kas nauja, neįprasta, originalu yra surišta su šia planeta.

Tačiau Uranas turi ir kitą pusę. Jis gali pasireikšti kaip ekstremizmo, abstrakcijos ir žiaurumo planeta. Abstraktus tikslas gali taip užvaldyti žmogų, ar kolektyvą, kad realybė praranda jų akyse bet kokią prasmę. Žmogus sąmoningai ir su dideliu entuziazmu paklūsta bendram principui, idėjai, projektui.

Gerai jei tai – iš tiesų progresyvus, paremtas realiais apskaičiavimais ir planavimu projektas. Tačiau būna ir taip kad žmonės paaukoja save nematomam demonui. Su šūkiu „Už motiną, už Tėvynę!“ žuvo milijonai. Mitologijoje Uranas – šiurpių, išsigimusių, gigantiškų pabaisų, šimtarankių milžinų ir titanų tėvas. Tačiau tuo pat metu ir Prometėjaus (archetipinio uraninio personažo) senelis.

Uranas deja globoja ne tik išradėjus ir kūrėjus, bet ir ekstremistus bei teroristus. Jis atsakingas ir už netikėtas avarijas, katastrofas, netikėtus, stulbinančius įvykius.

Žinoma negalima negalima visko suversti tik Uranui. Dažniausiai jo poveikis pasireiškia įvairiose kombinacijose su kitomis planetomis.

Paskutinį kartą Uranas įėjo į Avino ženklą 1927 metų kovo 31 d. Jis kaip įprasta ten išbuvo 7 metus. Tai buvo veržlus aviacijos vystymosi, pramonės ir mokslo vystymosi laikotarpis laikotarpis. Jo metu pasaulis išgirdo naujus vardus. Būtent šiuo metu Darius ir Girėnas atliko savo transatlantinį skrydį.

Buvo kuriami energetikos pagrindai, tiesiamos pirmosios energetinės magistralės, kūrėsi mokslinio tyrimo institutai, tyrinėjantys naujas technologijas. Tais metais sparčiai šoktelėjo automobilių pramonė. Fordo gamyklos pirmą syki panaudojo konvejerinį gamybos būdą, išleisdamos Modelį T, taip sumažindama kainas ir padarydama automobilį „įkandamą“ paprastiems žmonėms. Sparčiai vyko pramonės modernizavimas. Tačiau tai buvo ir asmenybės kulto, represijų, diskriminacijos, masinio bado metas.

Neptūnas – Žuvyse

Kitas svarbus metų įvykis – tai Neptūno perėjimas į Žuvų ženklą balndžio 5d. (Viename ženkle Neptūnas išbūna beveik 14 metų) Ši Neptūno pozicija viena stipriausių Zodiako rate. Todėl sekantys 14 metų žmonijai gali suteikti tai ko jai dabar labiausiai reikia – tikėjimą ir grįžimą prie dvasinių, dorovinių vertybių, religijos autoriteto išaugimą.

Būdamas Vandenyje Neptūnas veikė priešingai. Daugelis žmonių nusisuko nuo dievo, buvo pakirstas pasitikėjimas bažnyčia. Pasirodęs Dan Brawn’o “Da Vinchio kodas” paveikė milijonų žmonių sąmonę, sukeldamas “atskleistų paslapčių” iliuzijas ir abejones dievu lygiai taip pat, kaip prieš 165 metus, kai čia paskutinį kartą buvo ši planeta, pasirodžius Charles Darwin’o knygai “Rūšių kilmė.” Tada ši knyga ne tik pakirto tikėjimą dievu, bet ir labai sustiprino materializmo pozicijas.

Naujoji Neptūno padėtis globos žmones kurie stengsis gyventi, klausydami sąžinės balso, vengs apgaulės ir melo. Kita žmonijos dalis gali neišvengti skaudžių praradimų, ligų, dvasinės ir psichinės izoliacijos ir įtampos.

Bendros 2011 prognozės

Metų pradžia gali būti labai prieštaringa. Tai apsprendžia beveik kartu einantys Jupiteris ir Juodasis Mėnulis (Lilit). Jupiteris neša sėkmę aktyviems, iniciatyviems ir ryžtingiems žmonėms. Skatina pradėti naujus darbus, įgyvendinti naujas idėjas, tačiau atsivejantis iš paskos Juodasis Mėnulis šią sėkmę griauna, paverčia net geriausius planus nuostoliais. Todėl iki birželio 5 dienos, kol Jupiteris nepereis į Jaučio ženklą reikėtų elgtis ypač atsargiai ir nepasitikėti kylančia vilties ir jėgų banga.

Tuo metu gali būti drąsiai pradėti nauji verslai, imamos paskolos, plečiama gamyba ir paslaugos, perkami brangūs daiktai ir nekilnojamas turtas, pajutus pasitikėjimą savo jėgomis ir atsigaunančia ekonomika, tačiau visa tai gali netikėtai atvesti prie bankrotų ar nuostolių.

Gali iškilti nemažai konfliktų tarp partnerių, padaugėti skyrybų. Daugiau darbo gali atsirasti teismams, sprendžiant konfliktines situacijas. Pasauliniame lygmenyje ši situacija nurodo padidėjusią regioninių konfliktų, karų, ar revoliucijų tikimybę.
Gali padaugėti ir stichinių nelaimių, techninių avarijų, ypač aviacijoje ir surištų su elektromagnetine veikla. Gali kilti elektroninių informacinių diversijų tikimybė. Visuomeninių, nepelno siekiančių organizacijų ir įvairių partijų veikla gali būti sutrikdyta įvairiais ideologiniais nesutarimais, nesurasti pakankamai remėjų ir šalininkų.

Pavasarį gali iškilti rimta nemokumo, ir nesugebėjimo vykdyti savo įsipareigojimų grėsmė. Kitais žodžiais tariant gali iškilti dar viena bankinės – kreditinės sistemos krizė, arba prasidėti dar vienas senosios krizės etapas. Gali iškilti socialinės – finansinės institucijos, sodros, kitų draudimo kompanijų sutrikimo galimybė.

Tačiau tie, kas iškentės šį sunkų laikotarpį, nuo gegužės galo jau gali tikėtis nežymaus finansinės sistemos atsigavimo. Reikalai gerokai turėtų pasistūmėti į priekį vasarą, pradedant nuo birželio pradžios. Tačiau labiausiai turėtų išlošti tie žmonės kurie elgsis dorai ir sąžiningai. Didžiausia vertybe sekančiais (kaip ir ateinančiais 14 metų) taps geras vardas. Todėl ypatingas dėmesys bus skiriamas kiekvieno žmogaus bankinei kreditinei istorijai, sugebėjimui laikytis duoto žodžio, objektyviam savo galimybių įvertinimui, padorumui visame kame.

Valstybinės struktūros kaip ir toliau liks nepajėgios spręsti daugelio socialinių problemų, nesugebės vykdyti duotų įsipareigojimų. Gali didėti biudžeto “skylės”. Visu pajėgumu gali būti įjungtas RSV (ryšių su visuomene), arba kitaip tariant propogandos aparatas, siekiant užglaistyti nepageidaujamus įvykius ir užmigdyti visuomenės aktyvumą.

Kaip sutikti Naujus Metus

Naujieji 2011 Katino (Triušio metai) pagal kiniečių kalendorių prasideda 2011 vasario 3.

Reikėtų apsirengti baltais lininiais, medvilniniais, vilnoniais, arba šviesių pastelinių tonų rūbais. Tačiau yra priimtinos ir geltonos, rudos, sidabrinės, žydros ir oranžinės spalvos.

Metus reikėtų sutikti draugų būryje, geranoriškai ir taikiai nusiteikus. Ant šventinio stalo būtinai turėtų būti obuoliai ir soros. Nevertėtų patiekti jokių patiekalų su triušiena tam, kad nepažadintumėme taikiame triušyje nutolstančio tigro. Stenkitės rinktis vegetariškus patiekalus. Būtų gerai jei būtų daugiau įvairių daržovių, ypač žolelių – žalių svogūno laiškų, krapų, petražolės, salotų lapų.

Tiek kambarį, tiek stalą reikėtų dekoruoti metaliniais papuošalais (vazos, padėklai, žvakidės). Stalo įrankiai geriau tegu būna sidabriniai, nei paauksuoti. Po eglute galite padėti ryšulėlį morkų, kurios pradžiugintų ir pamalonintų metų valdovą.

Visos šios priemonės pagal kiniečių tikėjimą turėtų atnešti jums sėkmę sekančiais metais.

Lankytojų komentarai

Vienas komentaras 2011 metai – balto, metalinio Triušio (Katino) metai (Violeta Liaugminienė)

  1. kornelija 2011-01-15

    labai grazus metai:)

Rodyti daugiau komentarų